Este prea mic Clujul pentru introducerea metroului?

Este prea mic Clujul pentru introducerea metroului?

„Este prea mic Clujul pentru introducerea metroului? În nici un caz! Primul exemplu: Rennes, capitala regiunii și prefectura departamentului Ille-et-Vilaine din Franța, cu o populație, conform ultimului recensământ din 2015 – 215,366 locuitori.

Inaugurat în 2002, Métro de Rennes se bazează pe tehnologia Siemens Transportation Systems VAL (vehicul automat ușor). Există o singură linie, A, de 9,4 kilometri, cu cincisprezece stații, prin care circulă în jur de 140.000 pasageri în fiecare zi.

Programul metroului este între 05:20 și 00:40 în fiecare zi (cu excepția zilelor de joi, vineri și sâmbătă între 05:20 și 01:35) și cu un timp de așteptare de aproximativ 80 de secunde între trenuri. Toate stațiile sunt echipate cu ecrane de platformă și ascensoare.

A doua linie, linia B, cu o orientare nord-est spre sud-vest, este programată pentru anul 2019.

Sursa finanțării construirii Liniei B, FONDURI EUROPENE –  click aici pentru mai multe detalii!” a postat în acestă dimineață Horia Nasra, pe o rețea de socializare.

Un răspuns la „Este prea mic Clujul pentru introducerea metroului?”

  1. Să reamintesc, ideea am relansat-o ,la o emisiune “ LIVE” , în care Dl. Boc era în campanie electorală ! Am intrat pe Facebook ,și i-am pus întrebarea ( in scris) , “ Timișoara va avea metrou și Clujul nu va avea”? , au mai fost din cate amintesc inca doua propuneri din partea mea : Someșul navigabil de agrement Baraj Grigorescu – Podul Garibaldi ,; Construirea unui “ Palat al Gheții “ ptr.patinaj artistic,viteza, hochei, Carling, agrement ,spectacole pe ghiață ! Construirea acestui Palat l- am propus in spatele Parcului Iuliu Hațeganu ,fiind și locatie ptr.studentii de la EDucatie Fizica și sport , ca de altfel și Someșul ptr.canotaj ! Dl. Boc la acelea emisiune a răspuns elegant ptr.primele două propuneri ,cea cu palatul de ghiață s-a omis probabil din lipsa de fonduri !Primarul Boc, a reluat ideea, colaborând ( in calitate de expert )cu “ conservatorul “ arh. Țigănaș, ( arhitect de suprafață , metroul este subteran ) care a răspuns că nu se poate în Cluj -Napoca , metrou :((! Am răspuns pe Facebook ,cand nu vrei in secolul 21 ,spui ca nu se poate :((? Investitorul Daniel Metz,susține obligativitatea construirii metroului cât mai urgent de a se debloca circulația Clujului ! A fost o reacție “ de partid de opoziție “ a PSDului fată de începerea de către primarul Boc a proiectului metrou in Cluj ! Mă bucur că agreează recent ,ideea de metrou in Cluj și PSD Cluj :))! Sistemul de politică a Germaniei de a contribui de comun acord atat politicienii de la guvernare cat si cei din opoziție la proiectele care duc la progresele țării sunt benefice comunității ,sper că va fi și la noi ca la ei :))! Începerea tronsonului Gilău – Jucu , etapizat pe urmă pe termen mediu/ lung : Baciu( cu gara )/ Feleac !

Comentariile sunt închise.