Proiectul Metrou Cluj, prezentat de senatorul Vasile Ilea și deputatul Horia Nasra, este acceptat și de municipalitate!

Proiectul Metrou Cluj ( www.metroucluj.ro ), prezentat de senatorul Vasile Ilea și deputatul Horia Nasra, care a propus următorul traseu: Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida  – Jucu, practic o linie care să asigure mobilitatea locuitorilor din municipiu şi localităţile limitrofe dar care să şi facă legătura între Autostrada Transilvania şi platforma industrială de la Jucu, a fost acceptat în final de primarul Emil Boc care a înțeles că limitarea proiectului la două comune limitrofe municipiului este o greșeală.

„Mulțumim celor peste 1.600 de clujeni care au semnat petiția pentru introducerea metroului în Cluj (https://www.petitieonline.com/metroucluj) considerând că pentru capitala Transilvaniei acest proiect este unul pe măsura ambiţiilor şi oportunităţilor economice şi sociale din ultimii ani.

Ne bucurăm că cei din Primărie au înțeles că nu trebuie să limiteze proiectul și să-l extindă și spre platforma industrială din Jucu, apoi spre Bonțida. De asemenea și legătura cu Gilăul este absolut necesară dacă luăm în cont și proximitatea Autostrăzii Transilvania.

Îi solicităm lui Emil Boc să lase vorbăria și acțiunile de PR și să înceapă propriu-zis construcția metroului și a trenului metropolitan. În acest moment Emil Boc are o strategie talmeș-balmeș în privința celor două proiecte iar declarațiile nu țin loc inacțiunii administrative. Așteptăm ceva concreta declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

www.metroucluj.ro