Horia Nasra: Din februarie 2022, vom dezbate într-un format mai extins

Cluj-Napoca este motorul economic, educațional și cultural al Ardealului, un templu universitar cu rezultate incontestabile şi un centru al excelenţei medicale.

În fiecare an, comunitatea noastră generează tot mai mulţi experţi şi tot mai multe proiecte vizionare. În acest context, „Clujul milionului de locuitori” anticipat de Octavian Buzoianu încă din 2016, va deveni o realitate pentru următoarea generație iar proiectul introducerii metroului în zona metropolitană este necesar şi util viitoarei dezvoltări urbane.

Sigur, sunt multe puncte gri, se pot discuta, dezbate și analiza multe minusuri, însă mai importante sunt plusurile unui proiect.

În aprilie 2018 am lansat www.metroucluj.ro

De atunci, Emil Boc a muncit pentru acest proiect și cred că astăzi, din perspectiva unui clujean fără responsabilități politice, trebuie să continui ce am început alături de colegul meu, Vasile, să prezint, alături de o echipă, experiența realizării unor proiecte similare de rețele de metrou, din orașe cu o populație apropiată de cea a Clujului – Metro de Bilbao, Metropolitana di Brescia, Metropolitana di Catania, Métro de Lausanne, Métro de Lille și Métro de Rennes.

Din februarie 2022, vom dezbate într-un format mai extins✌️

Până atunci, sănătoși să fim și să avem parte de zile senine 🙂

de Horia Nasra