Dacă se poate în Rouen, se poate și în Cluj-Napoca: Métro de Rouen!

Rouen este unul dintre cele mai mici orașe din Franța, care are un sistem de metrou funcțional, suprafață-subteram. Pe lângă orașul în sine, metroul Rouen ajunge și în alte suburbii, cum ar fi Petit-Quevilly, Grand Quevilly, Sotteville-les-Rouen și Saint-Etienne-Rouvray.

Metro Rouen deservește o populație de 382.000 de locuitori, la 120 km nord-vest de Paris, în departamentul Seine-Maritime din Haute-Normandie. Metroul este utilizat de peste 60.000 de persoane în fiecare zi. Acesta este conectat și la rețeaua de autobuze a orașului, formând o unitate de servicii de transport public numită Métrobus.

Rețeaua are o lungime totală de 18,2 km, dintre care 2,3 km sunt subterane. Doar 5 stații din cele 31 sunt subterane. Gestionarea tuturor transporturilor publice intră în sarcina HRCT (Transports en Commun de l’Agglomération Rouennaisea), inclusiv metroul din Rouen.

Metroul Rouen începe să funcționeze la 4:30 spre nord. Trenurile trecute sunt la ora 23:00 direcția sud. Frecvența serviciului de metrou Rouen în partea comună a liniilor și în timpul săptămânii este un tren la fiecare trei minute, între orele 7:00 am și 9:00 am, alteori câte un tren la fiecare 4 minute.